Meillä on alkanut nyt treenikausi oikein urakalla. Aadan kanssa ollaan käyty kahdesti pentukoulussa kun viime syksynä se jäi väliin. Iloinen yllätys on ollut se, että Aadahan osaa jo paljon asioita. Tänne käskyä tottelee innokkaasti vaikka häiriötä ollaan lisätty koko ajan, paikalla osaa istua nätisti ja muutenkin kaikki on mennyt hyvin. Minulle naurua on aiheuttanut kontaktiharjoittelut. Kun Aada hokasi, että minua katsomalla saa namin, niin nyt se katsoo minua oikein jämäkästi ja topakkana (ennen saattoi nopeasti vilkaista). Helposti se kyllä asioita oppii, ihan kuin äitinsäkin. Ja onhan nuo näyttelyreissutkin olleet aikamoisia koulutustilanteita.

Huomenna alkaa Mandilla ja minulla taipparitreenit eli harjoitellaan taipumuskokeen asioita. Tavoitteena on osallistua taippareihin heti kesäkuun alussa. Jos Mandi saisi ne läpi niin tarvittaisiin enää yksi serti muotovalion titteliin! Saa nähdä miten käy. Toukokuussa alkaa myös vesipelastus, viime kesänähän meiltä jäi väliin koko kausi. Nyt uudella ja paremmalla innolla palataan mukavan lajin pariin.

Koirat ovat olleet mukana 4H:n koirakerhossa. Lapset ovat harjoitelleet rallytokon helpompia osia Mandin avulla. Mandi on kyllä mahtava kaveri lapsille. Olllaan oltu myös piilosta, lapset menivät piiloon ja minä ohjasin Mandia etsimään heitä. Pian lapset osasivat ohjata itsekin Mandia. Aadakin sai koulutusta samalla kun se sai olla mukana touhussa. Mandin kaverina etsi lapsia ja aina kun joku löytyi, molemmat saivat nameja. Kaikilla on ollut tosi kivaa ja koiratkin ovat aina väsyneitä kerhon jälkeen. Reporankana makaavat kotona ja kuorsaavat, ei ole tarvinnut edes iltalenkille lähteä.

Aada on alkanut taas tehdä pieniä jekkuja. Yksi ilta istuin nojatuolissa ja katselin telkkaria. Huomasin kun Aada hiipi lähelle vetäen suussaan keittiöpyyhettä! Se oli vetänyt sen kaapinoven päältä. Eikä sille voi olla edes vihainen kun se katselee minua niin viattomasti. Lelujakin puretaan jälleen ahkerasti. Synttäripossusta alkaa olla jäljellä enää nahka. Tässä syyllinen äitinsä kanssa: (Mandi siis vasemmalla)