Tänään mentiin siis Tytin luo viettämään Aadan ekaa synttäripäivää. Ensiksi me ihmiset herkuteltiin tortilloilla ja koirat leikkivät sen aikaa pihalla. Kun toivuttiin ruuan aiheuttamasta ähkystä, mentiin Tytin ja Sinnan kanssa pihalle ja annettiin koirille luut. Ideana oli, että koirat olisivat olleet rivissä ja minä olisin asentanut luut siihen eteen ja sitten olisivat saaneet ne ottaa. No, aina ei mene niinkuin suunnittelee, varsinkin kun on kaksi innokasta junioria mukana. Tässä koko joukko ehkä sekunnin verran paikallaan (kuvat otti Sinna):

Mandi oli jo heti alussa kiltisti paikoillaan. Sitä ihan selvästi kiukutti kun toiset eivät tajunneet pysyä paikallaan, että olisi saanut luut. Se reppana ulisi ja vaikeroi. Sitten oli pakko antaa Ykälle ensin luu ja jättää toiset vielä odottamaan.

Tässä vaiheessa Mandin katse oli jo liimautunut minuun. Ykä taustalla nauttii omaa luutaan.

Mandi ja Ykä hotkaisivat omansa nopeasti. Aada taas tapansa mukaan nautti herkkuansa pitkään ja hartaasti.

Me ihmiset juotiin vielä kahvit ja syötiin Pekka Heikkisestä hakemaani pullapitkoa (vitsi että oli muuten hyvää). Sitten oli aika lähteä 4H:n koirakerhoon, jossa tuuraan loppukevään ohjaajana. Mandi ja Aada olivat tietysti mukana. Harjoiteltiin näyttelyssä olemista ja esittelin koirien saamia ruusukkeita. Käytiin myös rallytokoteoriaa läpi, ensi kerralla mennään Vauhtihaukkujen treeneihin mukaan. Hienosti meni, koirilla ja tytöillä. Mandi ja Aada olivat mielissään saamastaan huomiosta ja molemmat saivat omat faninsa.

Sitten päästiinkin takaisin kotiin ja oli aika antaa Aadalle Ykältä saama syntymäpäivälahja! Tässä sankari pakettinsa kanssa. Mukana oli myös liikuttavan ihana kortti.

Aada oli riemuissaan avaamassa lahjaansa ja Mandikin yritti olla touhussa mukana. Taisipa olla kateellinen hienosta possusta!

Kävin päivällä ostamassa Aadalle lahjan ja kassalla tajusin, että pakkohan minun on Mandillekin ostaa jotain. Aada sai uuden pinkin kilpparin ja Mandi joutui tyytymään vähemmän kauniiseen alekorin kalaan. Mutta molemmat olivat iloisia lahjoistaan, Mandi veti lelutanssit kalan kanssa ja Aada kuljetti kilpparia joka paikkaan. Tässä vielä päivänsankari Äitinsä ja lahjojen kanssa.

 

Nyt on koirat juhlista ja kerhosta väsyneenä mutta hyvin tyytyväisen oloisina. Kiitos Tytti ja kumppanit kivoista juhlista! Kuukauden päästä on sitten Ykän vuoro.