Eilen aloitimme tämän vuoden näyttelysarjan! Paikkana oma pallohalli, eli Kajaanin kansainvälinen Tamminäyttely. Menin aamulla paikalle yksin ja vein samalla häkin jo valmiiksi. Katsoin ja videoin Ykän ensiesiintymisen labbisten pentuluokassa. Ykä ei sijoittunut mutta hienosti kaikki meni, harjoittelu on tuottanut tulosta. Sitten kävin jelppimässä kasvattaja Jaanaa hakemalla yhden labbiksen autosta ja vein sen meidän häkkiin odottelemaan Jaanaa. Hieman muuten ihmeteltiin kanssakulkijoita sillä kun Jaana oli hakenut omansa pois, vieressä olevat ihmiset olivat katselleet kummissaan ja pahasti mutta eivät kuitenkaan kysyneet mitään! Noinko sitä voisi vain viedä koiran? Kun eihän sitä nyt joka minuutti voi olla vieressä vahtimassa.

Minä sain tuekseni mahtavat tukijoukot tälläkin kertaa, kiitollinen olen koska ilman en pärjäisi. Haettiin koirien kanssa Emilia matkaan ja yhdessä vietiin koirat paikalle. Näyttelyssä taas oli Ykän perhe mukana, Sinna varsinkin jelppasi ja piti meille seuraa! 

Tuomarina meillä oli Joakim Olsson Ruotsista. Aada esiintyi ensimmäistä kertaa junnuluokassa, luokassa oli 10 muutakin hännänheiluttajaa. Minulle iski paniikki ja pyysin Jaanaa esittämään Aadan. Jaana saikin Aadan seisomaan hienosti häntä heiluen ja tuloksena oli ERI (erinomainen)! Minä jännitin hulluna kehänlaidalla ja olin niin ylpeä pienestä rakkaasta murusestani. Jaana lähti katsomaan omia koiriaan välillä ja kun tuli Aadan vuoro mennä kilpailuluokkaan, Jaana ei ehtinytkään paikalle. Minä jouduin sittenkin kehään ja vielä ilman numeroa! Mutta hienosti se meni, ihan turhaan jännitin. Aada sijoittui neljänneksi!!

Arvostelu meni näin: "Feminin helhet. Vackert huvud. Bra hals. Tillräckligt forbröst. Passande bröstkorg for åldern. Rak överarm. Välvinklat bakställ. Bra päls på kommande. Rör dig (?) ännu ganska valpigt."

Ja käännös (käännätin toimistossa): "Feminiininen kokonaisuus. Kaunis pää. Hyvä kaula. Riittävä eturinta. Sopiva rintakehä ikäisekseen. Suora olkavarsi. Hyvin kulmautunut takaosa. Hyvä karva tulossa. Liikkuu vielä melko pentumaisesti."

Tässä kuva Aadasta ja Jaanasta:

Mandi oli taas avoimessa luokassa ja siellä oli 11 muuta narttua. Mandi oli niin innoissaan, että välillä oikein tärisi. Se kyllä tykkää näyttelyistä! Mandin arvostelu: "Feminin tilltalande huvud. Bra nosparti. Tillräcklig hals. Utmärkt förbröst och brostkorg. Aningen långt ländparti. Bra ben och tassar. Harmoniska vinklar. Rör dig med utmärkt steg och balans. Utmärkt päls. Tendens att sjunka i bakom skuldrorna."

Ja käännös: " Naisellinen puhutteleva pää. Hyvä kuono-osa. Tarpeeksi kaulaa. Erittäin hyvä eturinta ja rintakehä. Aavistuksen pitkä lanneosa. Hyvät jalat ja tassut. Harmooniset kulmaukset. Liikkuu hianolla (siinä luki noin) askeleella ja tasapainoisesti. Taipumus pudottaa lapojen takaa selkänsä." Hieman muuttaisin käännöstä, minusta utmärkt on erinomainen. Samoin pois oli jäänyt erinomainen turkki. Mutta kiva oli saada käännös kuitenkin, todella kivoja olivat nämä kääntäjät.

Mandikin sai ERIn ja sijoittui kilpailuluokassa lopulta kolmanneksi!! Aivan mahtavaa ja vielä kovassa seurassa, samassa luokassa oli ROP Mallorn's Vanilla Ice.

Tässä Mandi, kuvat otti Sinna.

Mahtava oli taas näyttelypäivä! Emilian kanssa purettiin häkki ja kuljetettiin koirat ja tavarat autolle. Selvisin tästäkin ilman suurempaa hermoromahdusta. Vähän tuli vain hiki. Kotona oli kiva huomata, että Sinna oli ottanut videolle Mandin ja minun esiintymisen. Sitä aina luulee olevansa paljon huonompi mitä oikeasti onkaan. Ihan turhaan aina hermoilen.

Erityiskiitokset vielä Emilialle ja Sinnalle. Tulen käyttämään mielelläni jatkossakin palveluksianne. Koiramaailma tarvitsee kaltaisianne nuoria!