Mandi täytti 3 vuotta tänä juhannuksena ja olemus on kyllä muuttunut sen jälkeen. Siitä on tainnut tulla Aikuinen! Yleensä jos se tapaa muita koiria, ensin on mielessä vain ja ainoastaan leikkiminen. Meillä oli kesällä mökkivieraana 12-viikkoinen Fedja koira ja Mandista tuli ihan uusia piirteitä esille. Siitä tuli äiti! Se paimensi Fedjaa ja opetti sille koirien tapoja. Fedja yritti innoissaan purra Mandia korvasta ja Mandi murahti hiukan. Yritti uudelleen ja Mandi murahti vielä kovempaa. Ei uskonut Fedja vieläkään vaan vielä kerran yritti purra ja Mandihan rähähti oikein kunnolla ja antoi kyytiä pennulle. Ja meni viesti perille!

Tässä Mandi katselemassa miten kanootillameno sujuu ensikertalaiselta:

Oli jotenkin liikuttavaa seurata Mandin ylirauhallista käyskentelyä pennun kanssa. Mandista tulee varmasti oikein hyvä äiti omille pennuilleen, jos niitä nyt ensi vuonna siunaantuu.

Yksi tämän kesän mökkivieraista oli sanonut, että Mandin katseesta ja olemuksesta oikein näkee miten se luottaa maailmaan. Sille ei ole selvästi sattunut mitään pahaa. Ja tottahan se onkin.