Meidän on jo pitemmän aikaa pitänyt aloittaa uusi harrastus: vesipelastus. Ensin oli kesän alussa agilitykursseja, sitten tuli Mandin juoksu ja vihdoinkin muutama viikko sitten päästiin itse asiaan. Ekalle kerralle sattui möllivepekisat, joten saatiin nähdä hienoja suorituksia ja nähtiin myös mitä laji oikein pitää sisällään.

Alokasluokkaan kuuluu neljä eri osaa: veneestä hyppy ja uinti rantaan 50m:n päästä, veneen haku, hukkuvan haku ja kapulan vienti (nämä kaikki loput 30m:stä). Mandikin pääsi kokeilemaan mutta alkuun tietenkin paljon lähempää. Veneestä hyppy meni vauhdilla, ei mitään epäröintiä. Veneen hakua varten heilutettiin aluksi köyttä Mandin edessä ja se sai vetää sitä ihan onnessaan, köysi oli kiinni veneen keulassa. Sitten vene lähti kauemmaksi ja päästin Mandin irti, se haki köyden tosi hienosti ja lähti heti palaamaan rantaa kohti. Sitten oli vuorossa hukkuvan pelastaminen. Hukkuvalla oli dami kädessään ja sillä houkutteli Mandia. Sitten menivät veneellä vähän kauemmaksi ja hukkuva hypähti järveen ja alkoi heilutella damia. Mandi syöksähti heti irti päästyään ja ui viereen, otti damista kiinni ja toi hukkuvan rantaan. Näitä kolmea kokeiltiin ja kaikki meni heti hienosti!

Tuuli oli perheineen mukana ja sain muutamia kuvia Tuulilta. Tässä rantautuu pelastaja ja pelastettu.

Tässä lajissa ei kuivana sitten pysytä!

Lopuksi palkitsin Mandin nakin palalla ja hieman myös leikillä. Uni ja Lumi seurasivat tarkkana koko touhua.

Tätä on nyt treenattu viikoittain ja ollaan kyllä löydetty täysin oma laji. Mandi on ihan intona ja jaksaa tehdä kaiken hienosti. On meillä vielä paljon opittavaa mutta hyvään alkuun ollaan päästy. Minäkin olen oppinut paljon tästä uudesta lajista. Pari kertaa uskaltauduin avustajaksi veneeseen koiria pitelemään mutta vielä jänistän soutuvuoroa. Ens kesänä sitten :) Ja tavoitteena ensi kesälle olisi sove kokeet eli soveltuvuuskoe. Sitä saa yrittää vain kahdesti joten treenata pitää ja paljon, mutta uskon kyllä vahvasti että me siinä onnistutaan. Ja sen kun läpäisee niin voi mennä oikeisiin vesipelastuskokeisiin.

Nämä vepe-treenit on muuten Vauhtihaukkujen järjestämät. Saman yhdistyksen kanssa aloitettiin taas tällä viikolla rallytokoilu. Hieman oltiin kesän jäljiltä ruosteessa Mandin kanssa mutta aika hyvin suoriuduttiin rasteista. Tästä jatketaan. Mandin kanssa on niin kiva harrastaa!