Keväällä saatiin kaksi isoa puukuormaa mökille. Aluksi tuntui, ettei ne ikinä siitä pienene mutta kun on sellainen apulainen kun Mandi niin eihän siinä mitään. Tässä tutkitaan kasaa. Ja Mandi luulee varmaan olevansa taivaassa kun jokapuolella on mahtavia kepakoita!

Sitten alkaa hommat:

Tehtiin silleen, että minä katkoin puita halkomakoneella ja Mandi odotteli lähellä. Jos se kuuli, etten saanut halkoa kahti vaan yritin repiä niitä irti toisistaan niin se tuli siihen tyrkylle. Annoin sit halon Mandille ja se alkoi ravistella ja riehua sen kanssa. Kunnes palaset olivat irti toisistaan. Sitten se tuli taas asemiin odottelemaan. Kätevää. Nyt on meillä hienoja puupinoja ympäri mökin pihaa.

Agilityä ollaan harjoiteltu kans. Käytiin ensin alkeiskurssi ja nyt ollaan alkeisjatkolla. Huimasti ollaan kehitytty molemmat. Tässä muutamia kuvia. "Hyppy" ja Mandi liitää yli esteiden! Kuvat Heidin ottamia.

Mandi häviää putken uumeniin.

Tässä piti harjoitella takaleikkausta eli minun piti vaihtaa puolta heti kun Mandi oli "lukittunut" A-esteelle. Ohjasin tietenkin väärällä kädellä sen sinne mutta ei haitannut mitään!

A-esteellä odotti ohjaaja makkarapalojen kanssa, että Mandi muistaisi mennä esteen loppuun asti eikä hyppäisi kesken pois.

Kuvista huomasin, miten mahtava kontakti Mandilla on! Seuraa niin tarkkana miten minä käskytän. Huimaa! Tässä on vaan ongelmana se, että pitäisi olla koko ajan todella selkeät ohjeet. Missä suunnassa itse olet, minnepäin ohjaat kädellä, teetkö itse vahingossa pieniäkin mutkia esteiden välillä ja sekottaako se, missä on seuraava este ja pitikö siinä välillä tehdä takaleikkaus tai persjättö vai mikä ihme. Huh huh. Rankkaa hommaa.

Välillä sitten mokataan mutta onneksi koira on niin mahtava, ettei se aina huomaa :)

Tässä mennään oikeaoppisesti. Saa kyllä pistää itsensä täysillä likoon, että pysyy edes jotenkuten Mandin perässä. Se painelee ihan hillitöntä vauhtia! Välillä sitä taas innostuu itsekin ja unohtaa kaikki hienot ohjeet, painellaan vaan esteitä eteenpäin! Aivan mahtava harrastus toi agility on. Hikistä aivojumppaa kertakaikkiaan. Meidän kurssit on Rumarakin järjestämiä, suosittelen lämpimästi.

Rallitokokurssi käytiin myös keväällä. Vauhtihaukut järjestivät ja sielläkin oli hauskaa! Saatiin hyvää ja henkilökohtaista ohjausta ja edistyttiin siinäkin. Kurssi oli kainuun ensimmäinen ja kannattaa hyvät ihmiset osallistua seuraaville! Siinä on joka rastilla erilaisia tehtäviä mitä tehdä koiran kanssa. Alussa ajattelin, ettei me mitenkään niitä opita mutta niin vain opittiin. Vauhtihaukkujen vesipelastuskin olisi jo alkanut mutta ei olla vielä ehditty mukaan. Siinä meille seuraava haaste!

Lopuksi kevennys: Hepe ja kumppanit olivat hauskuuttaneet itseään ja Mandia mökillä tässä yksi ilta. Heittelivät muutamia sipsejä Mandille, joka nappasi ne tyytyväisenä: (Kuva Heidin ottama)